Инвестирайте в себе си!

Най-добрият начин да запазим и умножим парите си и да се предпазим от инфлацията не е златото, недвижимото имущество или акциите, а да инвестираме в себе си.

Един мрежов лидер ми се обади и каза, ”Имам 5000 лв. и мога да ги инвестирам на борсата във вашата компания. Няма ли това да бъде добра инвестиция? Мога да има страхотна възвращаемост!”

Моят отговор беше:

”Хубаво е, че искаш да инвестираш в растежа на акциите. Не мога да предвидя дали цените на акциите ще се повишат или ще се понижат, но нека кажем, че ще се увеличат. Всъщност, ако се окаже, че купуваш акцията в перфектното време и те се повишават с 40% през следващите 12 месеца. Каква възвращаемост! Това означава, че твоята инвестиция от 5000 лв. сега има стойност 7000 лв. – увеличение от цели 40%. Не може да се спори с това. Това е добра възвращаемост.

Но какво би станало, ако инвестираш същите 5000 лв. в своя МЛМ бизнес? Може би е добре да обиколиш страната и да посетиш групите си. По време на вашите срещи думите ти ще докоснат точните хора, които ще се присъединят. Един от тях ще стане лидер, ще създаде група, и ти ще започнеш да печелиш допълнително по 1000 лв. месечно… докато си жив!

Или може би ще инвестираш тези пари в обучение за сериозните ти бизнес партньори и лидери. Ще платиш частично или изцяло разходите им да посетят бизнес курс или обучение при майстор на мрежовия маркетинг. А може да им купиш добра книга за бизнеса. Тогава те ще гледат на тебе като на партньор вместо като на някой по-нагоре, който само получава чекове, и ще работят по-усилено. А след като те работят по-усилено, при това с новите умения, които са научили от курса, мрежата ти ще си удвои оборота и чекът ти също ще се удвои.

Или може да инвестираш в реклама, за да намериш хора, които са недоволни от техните кариери и желаят да посветят 1-2 години, за да научат как да изградят мрежов бизнес. Твоята реклама привлича двама нови лидера, които са запалени да построят своя бизнес и след няколко месеца изграждат големи организации.”

А вие какво бихте предпочели във връзка с вашия бизнес? 2000 допълнителен доход от вашите 5000 лв. инвестиции от борсата? Или двама нови лидера, които да строят бизнеса си и да ви донесат милиони?

Изборът е лесен. Инвестирайте в себе си и в бизнеса си, тъй като можете да получите по-добра възвръщаемост на инвестицията.

Няма нищо лошо в акциите, фондовете, недвижимото имущество… ние просто гледаме къде е най-добрата и най-сигурна възвръщаемост на нашата инвестиция.

Или, както обичам да казвам:
“Инвестирайте в себе си, освен ако мислите, че това е лоша инвестиция”.