Posted on Leave a comment

Кажете първи НЕ

Ако някой почне да ви говори негативно, кажете му учтиво НЕ – например:

„Продуктът не става” – Знаеш ли, мисля, че си прав – този продукт не е за тебе, поне засега. Приятен ден…

„Не можеш да направиш пари с това” – Засега не знам как се забогатява, но имам нови приятели, които знаят и ще ме научат. Не мисля, обаче, че това е за тебе – поне засега. Извинявай, трябва да вървя…

„Бизнес ли? Хванал си се на въдицата” – Знаеш ли, сгреших като те заговорих. Жената, която ме покани, вече е постигнала големи успехи в бизнеса. Тя ми каза, че някои хора, без да знаят нищо, ще почнат да плюят тази възможност, но не очаквах, че това ще си ти. Извинявай – имам още много работа. Чао!

„Ъ-ъ-ъ, не знам… това да не е от онези пирамиди? Трябва ли да харча мои пари? Колко ще печелиш от мене?” – Става дума за започване на собствен бизнес. Човек трябва да вложи нещо – време, пари, положителна енергия, въображение. Но не мисля, че това е за тебе. Няма проблем – стой си на това ниво на доходи, на което си сега.

„Не мога да продавам, а и никого не познавам” – Не се учудвам. Ако мислиш, че не можеш, прав си – казал го е Хенри Форд. Извинявай, имам работа.

„Много е скъпо” – Прав си, не е за твоите възможности. Щом ти е скъпо, няма проблем – извинявай, бързам!

„Нямам нито време, нито пари” – Добре, обади ми се, когато си готов да промениш и двете неща към по-добро – засега чао!

Не се молете на тези, които не искат – търсете тези, които искат! По-късно винаги може да се върнете и да си поговорите. Даже след като успеете, можете да им организирате благотворителност…

Вашият коментар